İSTANBUL / BEYOĞLU - Fındıklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi ve Bugünkü Durumu

1896 yılında Sultan Abdulhamit, Alaydan yetişme aşiret beylerinin çocuklarının eğitim ve öğretimi için okulumuzun kuruluşunu gerçekleştirmiştir. Okulun bünyesi genişletilerek KABATAŞ MEKTEBİ SULTANİSİ yapılmış, Cumhuriyet Dönemi'nde KABATAŞ LİSESİ olarak eğitim ve öğretimini sürdürmüştür. Okulun yer ve bina olarak yetersiz kalması nedeniyle Kabataş Lisesi Ortaköy' e taşınmış, binanın Gaziosmanpaşa Ortaokulu olarak hizmet vermesi uygun görülmüştür. Daha sonra Kız Lisesine çevrilen okul İnönü Kız Lisesi ismin almıştır. Yakın çevresinde başka kız liselerinin açılmasıyla erkek lisesine dönüştürülmüş ve Beyoğlu Erkek Lisesi adını almıştır. Semtimizde yeni bir erkek lisesinin açılmasıyla okulumuz, ortaokula dönüştürülerek Fındıklı Ortaokulu olarak hizmete devam etmiştir.

Okulun bahçesine yeni bir okul binasının yapılmasıyla eski bina Kabataş Ticaret Lisesi' ne dönüştürülmüş, yeni bina ise 02.09.1975 tarihinden itibaren BEYOĞLU FINDIKLI LİSESİ olarak hizmete açılmıştır. Okulumuz 1995-1996 Eğitim ve Öğretim yılından 2005-2006 Eğitim ve Öğretim yılına kadar Yabancı Dil Ağırlıklı Lise ve bu tarihten itibaren Genel Lise olarak hizmetine devam etmiştir.

2013 yılından itibaren de okulumuz Sağlık Meslek Lisesine dönüştürülmüş olup bu tarihten itibaren de Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmuştur.

Yayın: 07.12.2012 - Güncelleme: 15.03.2021 10:57 - Görüntülenme: 2564